Advisory Opinion No. 75-4

"4. Report of family income. The definition of indirect investment or interest
requires reporting investments of one’s wife or husband and dependents. Does
this mean also that general source of income of one's wife or husband and
dependents must be reported?"

The answer to this question is no. Only subparagraphs (a) and (b) of Section 26(1) use the terminology "indirect
investment or interest”. Subparagraph (c), which relates to general sources of income, loans or gifts, makes no
mention whatever of the term “indirect investment or interest”. Therefore, one does not have to report, for the
purposes of subparagraph (c), the general source of income of one's spouse and dependents.
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